Dingen waar ik mij in opnaai: schoothondjes

Eerlijk gezegd zijn het niet zozeer de schoothondjes die mij agiteren. Die beestjes kunnen tenminste niet met hun dikke kwijlkop uw hele broek onderslobberen. Neen, schoothondjes zijn niet de wortel van dit kwaad. Het zijn de eigenaars van die schoothondjes die gerust hardhandig verwijderd mogen worden uit mijn omgeving.

Neen, het moet nog specifieker, het gaat hier om een bepaalde groep schoothondeigenaars. Die eigenaars die in het bijzijn van hun kapotgekweekt specimen naar elkaar refereren als “mama” en “papa”, en het arme beestje een naam geven als “bijou” (je ziet het goed, geen hoofdletter). Meestal zijn het zelfverklaarde levensgenieters die al leffe-leurend terrassen aller lande terroriseren met hun kettingrokerij, schel, gemaakt gelach en tot rotjong verheven huisdier.

Hopelijk ziet het beestje de fouten dra in, en keert hij zich tegen de hand die hem voert. Luipaardgewijs voor de nek gaan zal er niet in zitten voor de dwergen der hondenrijk, maar een goedgemikte hap in de enkels zal zijn effect niet missen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s