Everybody is sexy in heaven

Gisterenavond op aangeven van den dezen naar de AB afgezakt om een optreden van Danko Jones te gaan zien. In het voorprogramma speelde het voor mij onbekende Die Mannequin en op persoonlijke uitnodiging van de hoofdact: Limburgse trots El Guapo Stuntteam.

Binnengekomen bij het de finale van het optreden van Die Mannequin met nog niet al te veel volk in de zaal. Wikipedia noemt ze een “sleaze rock” band, en als je ze ziet, dan weet je waarom. Jonge band met een 21-jarige frontvrouw in panties en releases met namen als: “how to kill” en “unicorn steak”. Speciaal op zijn minst, en ik heb toch een klein beetje spijt dat we niet meer van het optreden hadden gezien. Maar de innerlijke mens moet ook gesterkt worden.

Voor El Guapo Stuntteam was er al een pak meer volk komen opdagen. De Limburgers hebben over de jaren dan ook een sterke live reputatie opgebouwd, en hun laatste plaat “Accusation Blues” is ook hennig goeie boel! Ik herinner mij nog een 10-tal jaar geleden (toen ze nog met 4 waren) een optreden in het oude jeugdhuis in Peer waar ze kwamen spelen voor een bak Duvel die aan het eind van hun optreden gehalveerd was, en waar nog een uurtje later niets meer van overbleef.

Ze begonnen wat aarzelend en zonder Captain Catastrophy (die in het echte leven doorgaat als Christian Maes, broer van zanger/lead gitarist Cedric). Die mindere start was ook wel te wijten aan de kwaliteit van het geluid, dat pas vanaf het derde nummer goed begon te komen.

Maar ja, ik zou ook niet graag geluidsman zijn voor een band met 3 gitaristen (afwisselend solerend) waarvan er 2 zingen en waar er nog af en toe nog ene extra bijkomt om wat op een mondharmonica te gaan blazen en zuigen.

El Guapo Stuntteam stuurt dan ook tegen hoge snelheid een muur van geluid af op hun publiek, en af en toe is het moeilijk om uit te maken waar juist heen te luisteren. Maar rocken doen ze wel. Menig hoofdgeknik en armen in de lucht viel hen ten deel.

Voor Danko Jones liep de AB uiteindelijk ongeveer vol, een aangezien ik hun laatste plaat maar plat vind, staan ze er live wel. Grote omschakeling wel van het 6-koppige El Guapo Stuntteam, naar deze 3-koppige band.

Moddervet en superstrak, dat is in 2 woorden hun live-geluid wat vooral versterkt werd door het oudere werk. Enkele nummers van de nieuwe plaat kwamen live wel meer tot hun recht, maar het was toch duidelijk dat ze met dit nieuwer werk een stuk minder ruig uit de hoek kwamen.

Danko voelt zich duidelijk thuis op een podium en houdt terecht van de aandacht. Op bijna komiek-achtige wijze schrikt hij er ook niet van terug om wat steekjes naar zijn publiek te geven, die er wel steeds knal op waren.

Als reactie op “stagedivers” die niet in het publiek sprongen, maar zich in het publiek lieten vallen, of erin gingen zitten:

“There are always people doing the stagediving thing, and I always wonder if some of them know that they are at a rockshow? Or do they think they are at an REM videoshoot?”

Je had er waarschijnlijk bij moeten zijn, maar het was grappig.

Als apotheose van het optreden haalt hij uit naar iedereen die hem ooit heeft neergehaald.

“This heart gets stronger, this vein gets thicker, this mouth gets louder”

Vleesgeworden rock ’n roll, AC/DC stijl, dat is Danko. En ja, daar houden we van.

Afterparty in de club met het foute, maar verrassend onderhoudende Von Durden Party Project dat onder andere deed denken aan een mix van The Fire, Arctic Monkeys, en nog van dat. Rock ’n Roll met een vreemd randje.

Advertenties

2 Reacties op “Everybody is sexy in heaven

  1. ik snap het niet, DIE MANNEQUIN was de shit! en je noemt het speciaal op zijn minst! ik kan er met mn kop niet bij hoe je dan daarna el guapo vetter vond! lever jij maar eens zo’n stage performance voor een voor 3 kwart leeg paradiso. el guapo was een ongeorganiseerde bom van geluid met alleen vette solo’s waarvan er veel te veel waren! die mannequin was de bom, en mochten van mijn part langer spelen dan danko zelf

  2. El Guapo, ik digg het, hard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s