Prettige feesten tot de eerste

Daarnet snel even langs de Carrefour in Leuven geweest voor wat last minute aankopen: stokbroden, verschillende kazen, 2 flessen bernard massard en een fles wannabe ricard.

Aan elke kassa stonden er jeugdvereniging-jongeren met het aanbod uw boodschappen te helpen inpakken voor een kleine bijdrage die zou aangewend worden voor een buitenlands kamp.

De feestdagen in het achterhoofd geeft zowat iedereen de inhoud van het kleinste compartiment in de portefeuille, voorbehouden aan “de rosse en aanverwanten”, aan dit duidelijk goede doel.

Met een goed gevoel door deze altruïstische daad rijden ze hun winkelwaar naar buiten om aan de uitgang een vrouw te zien staan met een leeg, kartonnen koffiebekertje en een bord met het opschrift:

VOOR DE DAKLOZEN.
FIJNE FEESTEN.

Pijnlijk mislukkend proberen de klanten oogcontact te vermijden. Ogen naar de grond gericht worden fietsen omgestoten en is het goede gevoel van enkele seconden geleden weer verdwenen, als sneeuw voor een temperatuur boven 0°C.

Eerst komt, eerst maalt zeker?

Fijne feesten allemaal.

Advertenties

2 Reacties op “Prettige feesten tot de eerste

  1. Kijk, ik vind dat een eerder luie manier om aan geld te geraken van die daklozen. Terwijl die kinderen hun vrije dag opmaken aan het inpakken van winkelwaar (iets waar ik persoonlijk nogal een hekel aan heb), kunnen die daklozen niets anders bedenken dan een beklad kartonnetje waarmee ze op het gemoed van de ‘welgestelden’ proberen te werken. Zwakke poging, geef toe en dus ook niet meer dan terecht dat de behulpzame kinderen gaan lopen met ‘de rosse’. Dat ze dan op zijn minst proberen een muziekinstrument te bespelen, of een verhaaltje of wat gedichten voorlezen.

    Neen, de warmte van de feestdagen heeft inderdaad geen vat op mij.

  2. Daar zou ik geen last van hebben. Die mensen van de jeugdvereniging “werken” voor hun centen en daar wil ik dan gerust iets voor geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s