Hi, I’m Johnny Cash

Johnny Cash, The Man In Black, is vandaag 4 jaar dood. Gestorven op 71 jarige aan de gevolgen van langdurige suikerziekte.

Naast een country-icoon sinds jaar en dag is Cash ook doorgedrongen in de contreien van de Indie Rock en de Punk scene. Grotendeels tot de verdienste van Rick Rubin die Cash een contract aanbood bij zijn “American Recodings” label.

Samen met Rubin kwamen de Johnny Cash – American Recordings tot leven. Stuk voor stuk meesterplaten waar andere artiesten meestal voor de nummers zorgden, en Cash ze in zijn specifieke zware timbre een speciale toon gaf.

De film over een deel van zijn leven heeft zijn populariteit ook geen windeieren gelegd, zij het dan 2 jaar na zijn dood.

Hij bleef ook tot vlak voor zijn dood optreden. Hieronder een filmpje van het laatste optreden dat hij gegeven heeft.

Zou het mogelijk zijn dat je Johnny Cash nog niet kent, zoek zijn muziek zeker eens op. Begin misschien met de American Recordings (I – II – III – IV – V en VI zou eind dit jaar nog moeten uitkomen). Bekijk ook zeker de video van Hurt, geschreven door Trent Reznor van Nine Inch Nails.

In de video zie je zijn geliefde June nog langs hem staan, zij zou op 15 mei van 2003 het leven laten. Bekijk die video, en laat de haartjes in je nek stijgen.

Advertenties

3 Reacties op “Hi, I’m Johnny Cash

  1. Dju, nu heb ik vanmorgen toch juist hetzelfde onderwerp aangesneden zeker… Maar dan wel minder uitgebreid, dat moet ik toegeven! Ik had zelfs bijna dezelfde titel gebruikt 🙂
    Anyway, Johnny Cash rules!

  2. Pingback: Het kan geen toeval zijn! « The long-distance transmission of written messages without physical transport of letters

  3. Cash, held der helden! De link met NIN is ergens wel logisch, nog een held der helden … Anders, maar toch hetzelfde … Cash, held.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s